Mahasiswa UMP lestari pantai cakna alam sekitar - Amir Haziq, Ibrahim (2019)
Kuantan, 30 Mac- Peka terhadap tanggungjawab menjaga alam sekitar seramai 40 mahasiswa Universiti Malaysia Pahang (UMP) daripada Briged Siswa Section 19G menjalankan aktiviti kesukarelawanan `Stay Clean With UMP’ dengan bergotong-royong membersihkan Pantai Batu Hitam di Beserah, Kuantan. Program mendapat kerjasama daripada Pusat Kokurikulum Jabatan Hal Ehwal Pelajar dan Alumni juga Majlis Perbandaran Kuantan.