Nurul Akma jurutera muda berjiwa teguh seiring dengan usaha - Nurizzatul Alin, Ahmad Bastani (2019)
“Keinginan teguh untuk berjaya merupakan kunci utama yang patut ada dalam jiwa setiap pelajar, tidak kira apa juga bidang yang diceburi,” kara Nurul Akma Mohamad Rani, 25, graduan Ijazah Sarjana Muda Sains Gunaan (Kepujian) Teknologi Bahan, Fakulti Sains & Teknologi Industri (FSTI), Universiti Malaysia Pahang (UMP).