Kerjasama UMP dan Lembaga Pelabuhan Bintulu dalam Teknologi Blockchain ke arah Pelabuhan Hijau Pintar Digital - UMP, PNC (2019)
Langkawi, 28 Mac- Dalam meningkatkan daya saing dan pembangunan ke arah pendigitalan yang holistik, Universiti Malaysia Pahang (UMP) dan Lembaga Pelabuhan Bintulu (IPB) hari ini memetrai kerjasama dalam bidang penyelidikan dan pembangunan Teknologi Blockchain bagi meningkatkan kecekapan ke arah Pelabuhan Hijau Pintar Digital (Smart Digital Green Port) selari dengan perkembangan RevolusiPerindustrian Keempat (Industri Revolusi 4.0).