BacteNina produk probiotik tempatan - Nor Azma, Laila (Berita Harian Sdn. Bhd., 2019)
Sekumpulan penyelidik dari Universiti Malaysia Pahang (UMP) berjaya menghasilkan produk makanan tambahan probiotik yang dikenali sebagai BacteNina untuk kesihatan usus yang diperoleh daripada hasil makanan tempatan.