Palm-O-Lite hasil produk penyelidik UMP pentingkan gaya hidup sihat - Nor Salwana, Mohammad Idris (2019)
Kuantan, 6 Mac- Peka terhadap amalan dan sikap sesetengah masyarakat Malaysia yang gemar menggunakan minyak secara berlebihan dalam masakan sehingga boleh menyebabkan pengumpulan lemak tepu berlebihan dalam badan, tiga penyelidik Universiti Malaysia Pahang (UMP) berganding bahu menghasilkan Palm-O-Lite: Aeosol berasaskan minyak sawit untuk aplikasi kulinari bagi memudahkan kerja memasak serta mementingkan kepada gaya hidup sihat.