Penyelidikan MDSolution rawat sisa air buangan industri - Nur Sa’adatul Afzan, Jusoh (2019)
Kuantan, 13 Februari – Prihatin terhadap masalah pencemaran hasil buangan industri, penyelidik Universiti Malaysia Pahang (UMP) daripada Fakulti Teknologi Kejuruteraan (FTeK), Dr. Nadzirah Mohd. Mokhtar mengambil inisiatif menghasilkan sistem penyulingan bermembran yang bertujuan untuk merawat sisa air buangan dari industri seperti kilang getah, kilang kelapa sawit, kilang tekstil, kilang makanan dan lain-lain.