Pentadbir UA perlu berwibawa dalam pengurusan termaju - Nor Salwana, Mohammad Idris (2019)
Pekan, 21 Februari- Golongan Pentadbir Universiti Awam (UA) perlu segera mengadaptasi perubahan bersesuaian dengan landskap pentadbiran Universiti Awam masa kini yang telah banyak mengalami perubahan rentetan fenomena Revolusi Industri 4.0. Sesebuah Universiti itu juga perlu mempunyai sumber manusia berpengetahuan dan berkemahiran tinggi agar daya saing dapat diperkasakan.