Kebolehpasaran siswazah UMP melepasi 95 peratus - UMP, PNC (The New Straits Times Press (M) Bhd., 2019)
Kadar kebolehpasaran siswazah lepasan Universiti Malaysia Pahang (UMP) melepasi 95 peratus tahun ini berikutan hasil usaha berterusan melahirkan graduan yang memenuhi keperluan industri.