Komitmen tinggi jana pembangunan sosioekonomi - Zainal, Bahari (Berita Harian Sdn. Bhd., 2019)
UMP Advanced terus memainkan peranan scbagai rjen perubahan dalam membantu meningkatkan taraf sosioekonom.l masyarakat. menerusi penawaran pelbagai program jangka pendek serta kompetensi membabitkan kerjasama pihak awam atau swasta.