UMP Cakna Terhadap Kebajikan Pelajar dan Komuniti - UMP, PNC (2019)
Sentiasa cakna terhadap menangani masalah dan isu pelajar berlapar, Pusat Islam dan Pembangunan Insan (PIMPIN) di Universiti Malaysia Pahang (UMP) dengan kerjasama Skuad MyGift UMP melaksanakan program Food For All dalam membantu pemberian makanan sarapan pagi dan makan tengah hari percuma untuk mahasiswa UMP yang memerlukan dan tidak berkemampuan pada setiap hari di kedua-dua masjid UMP di Gambang dan Pekan. Bukan itu sahaja, lebih menarik UMP juga menyediakan juadah makan malam pada setiap hari Khamis sebagai juadah berbuka puasa bagi pelajar yang menunaikan ibadah puasa sunat.