Saintis Turun ke Desa galak minat STEM - Siti Nurfarmy, Ibrahim (Berita Harian Sdn. Bhd., 2019)
Maran: Program Saintis Turun ke Desa oleh Komuniti Renaissan ce of Science Educators (ROSE) Universiti Malaysia Pahang (UMP) mampu meningkatkan tahap celik serta minat terhadap Sains, Teknologi, Kejuruteraan dan Matematik (STEM) dalam kalangan generasi muda.