Mahasiswa UMP bantu mangsa gempa Lombok - Siti Nur Azwin, Zulkapri (Sinar Karangkraf Sdn Bhd, 2019)
Prihatin dengan bencana tanah runtuh, kerosakan rumah kediaman serta kehilangan jiwa akibat gempa yang melanda Lombok pada 29 Julai 2018 memberikan inspirasi buat 10 mahasiswa Universiti Malaysia Pahang (UMP) menjayakan program Misi Kemanusiaan "Jom Bantu Mangsa Gempa Lombok" di Desa Selengen, Kecamatan Kayangan yang terletak di daerah Lombok Utara, Indonesia antara kawasan yang terjejas teruk akibat gempa bumi.