UMP tersenarai 97 terbaik dunia - UMP, PNC (Berita Harian Sdn. Bhd., 2019)
Kuantan: Universiti Malaysia Pahang (UMP) tersenarai pada kedudukan ke-97 terbaik dunia dalam Penarafan UI Green Metric World University Ranking 2018, berdasarkan usaha kelestarian kampus hijau serta pengurusan alam sekitar yang diumumkan baru-baru ini.