Peluang staf bukan akademik dalam penerbitan melalui Penerbit UMP - Muhammad Azli, Shukri (2012)
Pada 28 Mac 2012, Unit Pengurusan Ilmu Perpustakaan mengadakan progam perkongsian ilmu. Ia bertujuan memberi pendedahan kepada staf bukan akademik mengenai peluang penulisan di UMP dan peranan serta fungsi Unit Penerbitan dalam membantu staf bukan akademik dalam penulisan dan penerbitan. Program ringkas ini dapat disimpulkan di mana staf pentadbiran atau staf bukan akademik juga boleh terlibat dengan penulisan dengan bantuan Penerbit UMP. Penerbit UMP memfokuskan kepada penerbitan ilmiah dan juga separa ilmiah.