Program Saintis Turun ke Desa memperkasa bidang STEM - Siti Nurfarmy, Ibrahim (2019)
Maran, 2 Januari – Penganjuran program Saintis Turun ke Desa oleh Komuniti Renaissance of Science Educators (ROSE) yang dianggotai oleh gabungan pensyarah, mahasiswa, dan alumni Universiti Malaysia Pahang (UMP) dari Fakulti Sains & Teknologi Industri (FSTI) mampu meningkatkan tahap celik dan minat Sains, Teknologi, Kejuruteraan dan Matematik (STEM) dalam kalangan generasi muda serta komuniti setempat.