Program Pensijilan Tahfiz Ulul Albab UMP lahir Teknokrat Hafiz - UMP, PNC (2018)
Kuantan, 28 Disember- Program Pensijilan Tahfiz Ulul Albab yang diperkenalkan Universiti Malaysia Pahang (UMP) bakal melahirkan golongan profesional, teknokrat dan usahawan hafiz yang memiliki pelbagai kemahiran ilmu kepada mahasiswa. Dengan matlamat memberikan pendidikan seimbang dunia dan ukhrawi kepada mahasiswa, program Perintis Jurutera Huffaz yang dijalankan oleh Pusat Islam dan Pembangunan Insan (PIMPIN) melibatkan seramai 41 orang mahasiswa membabitkan dua kohort pengambilan bagi mengikuti program ini selama empat tahun.