Zakat klik: pengiraan had kifayah termudah - Mansor, Sulaiman; Hasan, Ahmad (2017)
Artikel ini membincangkan berkenaan aplikasi mobile yang dibangunkan oleh penyelidik dari Universiti Malaysia Pahang untuk kegunaan pihak Pusat Zakat Negeri Pahang. Aplikasi ini dikenali sebagai zakat klik merupakan penerusan daripada projek konsultansi bagi mengenalpasti kadar had al-Kifayah negeri Pahang yang dijalankan pada 2012. Antara kegunaan aplikasi ini adalah pengiraan zakat pendapatan menggunakan formula had al-kifayah.