Resolusi ke arah pencapaian visi UMP Teknologi Terunggul - Rohana, Othman (2018)
Kuala Lumpur, 2 Disember – Buat julung kalinya seramai 80 orang melibatkan barisan ahli Lembaga Pengarah Universiti (LPU) dan pengurusan universiti termasuk dekan, pengarah, ketua jabatan dan pegawai kanan universiti berkumpul dalam program UMP Team Excellence bagi mengumpul idea dan cadangan untuk dijadikan resolusi merealisikan visi UMP sebagai Universiti Teknologi Terunggul yang mampan dari segi kewangan serta bertaraf global.