Kejohanan SUKFAC cungkil bakat sukan mahasiswa UMP - UMP, PNC (2018)
Pekan, 16 November- Kejohanan Sukan Antara Fakulti (SUKFAC) yang masuk edisi ke–10 kali ini merupakan medium untuk melahirkan graduan Universiti Malaysia Pahang (UMP) yang berketerampilan dan mempunyai daya saing yang tinggi baik dalam aspek akademik dan juga aktiviti ko-korikulum.