Mahasiswa UMP hulur sumbangan, timba pengalaman sosio budaya masyarakat Kemboja - Emma Melati, Burhanuddin (2018)
Kemboja, 30 November – Seramai 10 orang mahasiswa Universiti Malaysia Pahang (UMP) daripada Fakulti Kejuruteraan Awam & Sumber Alam dan Fakulti Kejuruteraan Kimia & Sumber Asli yang menyertai misi Mobiliti Asean Kemboja 2018 baru-baru ini memberikan mereka peluang menimba pengalaman mengenai sosio budaya masyarakat dan mengadakan program khidmat komuniti di sana. Program dianjurkan Jabatan Hal Ehwal Pelajar dan Alumni (JHEPA) ini bertujuan mendekatkan mahasiswa dengan masyarakat global dalam perkongsian teknologi dan pengetahuan selain dapat meningkatkan kemahiran insaniah dalam diri mahasiswa.