UMP lakar kecemerlangan di gerbang antarabangsa - Shahrulanoor, Ishak (Utusan Melayu (M) Berhad, 2018)
Hari ini (Sabtu) dan esok (Ahad), seramai 2,773 graduan menerima ijazah dan diploma dalam bidang masing-masing selepas menamatkan pengajian di Universiti Malaysia Pahang (UMP). Turut menerima skrol ialah 515 graduan UMP Advance serta 40 lagi penuntut Program Kerjasama Dwi-ijazah Kejuruteraan Automotif dan Mekatronik dan Dwi.