UMP sasar Universiti terunggul - Abdul Razak, Raaff (Berita Harian Sdn. Bhd., 2018)
Kebolehpasaran graduan lepasan Universiti Malaysia Pahang (UMP) melepasi 96 peratus dan tenaga akademiknya menghasilkan penyelidikan dan pembangunan (R&D) berimpak tinggi, akan membantu menjadikan universiti teknikal antara terbaik di rantau Asia.