UMP Valid8 bagi 2773 graduan dilengkapi Teknologi Blockchain - UMP, PNC (2018)
Kuantan, 9 November- Universiti Malaysia Pahang (UMP) menjadi universiti awam pertama di Malaysia yang menggunakan Teknologi Blockchain bagi Pengesahan Perakuan Sijil UMP Valid8 yang bakal memanfaatkan 2773 graduan yang akan bergraduasi dalam Majlis Konvokesyen Kali Ke-13 yang berlangsung mulai 10 dan 11 November ini di Kompleks Sukan UMP Gambang.