Aplikasi UMP Valid8 diperkenal dalam konvokesyen ke-13 UMP - Mohd Shariza, Abdullah (Utusan Melayu (M) Berhad, 2018)
KUANTAN 9 Nov. - Buat pertama kali, Universiti Malaysia Pahang (UMP) menggunakan aplikasi UMP Valid8 berasaskan teknologi kod respon pantas atau Kod QR bagi memastikan ketulenan sijil graduannya sempena Majlis Konvokesyen UMP Ke-13 yang berlangsung dua hari bermula esok di kampus Gambang di sini.