Mahasiswa FKASA pupuk semangat cintakan alam sekitar - Emma Melati, Burhanuddin (2018)
Kuantan, 27 Oktober – Menyedari kepentingan penjagaan alam sekitar tanggungjawab bersama mendorong seramai 45 mahasiswa Fakulti Kejuruteraan Awam dan Sumber Alam (FKASA) termasuk dari luar negara berganding bahu menjayakan program khidmat komuniti bagi membersihkan pantai serta menanam 500 pokok bakau di Pantai Chendor Kuantan.