PIMPIN anjur Seminar Halalan Tayyiba bincang isu halal kontemporari - Mohamad Hasnur, Abdul Hamid (2018)
Kuantan , 21 Oktober– Seminar Halalan Tayyiba yang dianjurkan bersama oleh Pusat Islam & Pembangunan Insan (PIMPIN) dan Pusat Bahasa Moden & Sains Kemanusiaan merungkai isu berkaitan teknologi makanan, qh dan berkaitan kepenggunaan yang melatari konsumerisme.membabitkan perkongsian kepakaran pensyarah Universiti Malaysia Pahang (UMP) dan pakar dari luar.