UMP dan Asahitechno Co. Ltd bangunkan teknologi Super Well Point tangani banjir - Mohd Irwan, Musa; Ahmad Amirul Faiz, Ahmad Tajudin (2018)
Pekan, 17 Oktober –Universiti Malaysia Pahang (UMP) jalin kerjasama dengan Asahitechno Co. Ltd Japan dalam perkongsian teknologi bagi mengaplikasikan kaedah menguatkan struktur tanah (ground improvement) dan mengurangkan aras air dalam tanah (ground water level reduction) menggunakan Teknologi Super Well Point bagi menangani masalah banjir di negeri ini.