Karnival STEM Mahasiswa UMP bersama pelajar sekolah - Mohammad Hakimi, Kamarudin (2018)
Kemaman, 19 September- Hampir 300 orang pelajar dari Sekolah Menengah Kebangsaan Ayer Puteh Kemaman menyertai program Sains, Teknologi, Matematik dan Kejuruteraan (STEM) bersama 10 orang mahasiswa Kelab Scitexs dari Fakulti Sains dan Teknologi Industri (FSTI) Universiti Malaysia Pahang bersempena Hari Kokurikulum APSES peringkat sekolah dengan kerjasama Unit Kokurikulum, TV Pusat Sumber Sekolah dan Jabatan Bahasa.