Pasukan Permata muncul juara Debat Naib Canselor UMP - Mohd Ferdaus, Musa (2018)
Kuantan, 30 September- Persatuan Anak-Anak Terengganu (PERMATA) dinobatkan sebagai johan Pertandingan Debat Naib Canselor Kali Ke-10 yang berlangsung di dewan Astaka UMP. Pasukan dianggotai tiga orang pendebat iaitu Mohamad Hanif Fitri Nordin (PB16084), Izni Syafiqah Mohd Radzi (CB16074) dan Syukri Aiman Abdul Rahman (PD16084).