Karnival Mahabbah dekati hati mahasiswa UMP - Siti Nurfarmy, Ibrahim (2018)
Gambang, 26 September – Karnival Mahabbah Universiti Malaysia Pahang (UMP) yang masuk edisi ke-8 dilihat dapat memperkasakan budaya ilmu pengetahuan seiring dengan perkembangan pembangunan insan dalam kalangan warga kampus. Sebanyak 17 program disajikan sepanjang dua minggu karnival anjuran Pusat Islam & Pembangunan Insan (PIMPIN) dengan kerjasama Majlis Ugama Islam dan Adat Resam Melayu Pahang (MUIP), UMP Holdings (UMPH), Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP) dan Pejabat Agama Islam (PAID) Daerah Pekan.