3,217 siswa lafaz ikrar - Mohd Shariza, Abdullah (Utusan Melayu (M) Berhad, 2018)
Seramai 3,217 mahasiswa baharu Universiti Malaysia Pahang (UMP) yang mengikuti pengajian di peringkat ijazah sarjana muda dan diploma bagi sesi 2018/2019 melafazkan ikrar di hadapan barisan pengurusan universiti itu dalam Majlis Amanat Naib Canselor dan Lafaz Ikrar di Kompleks Sukan UMP Gambang, dekat sini baru-baru ini.