Kayuh Merdeka 2018, tingkat semangat patriotik warga UMP - Faizatul Farhana, Farush Khan (Berita Harian Sdn. Bhd., 2018)
Bersempena Bulan Kebangsaan baru-baru ini, Universiti Malaysia Pahang (UMP) menganjurkan Kayuh Merdeka 2018 bertujuan menyemarakkan semangat patriotisme dalam · kalangan warga kampus.