FKM reka kerusi buat Adam - Nor Salwana, Mohammad Idris (2018)
Pekan, 6 September- Seorang kanak-kanak kelainan upaya (OKU) tersenyum gembira apabila menerima kerusi roda khas yang dinamakan Adam’s Chair yang dihasilkan oleh mahasiswa dan sekumpulan pensyarah dari Fakulti Kejuruteraan Mekanikal (FKM) baru-baru ini. Muhammad Adam Ayrash Abdullah, 8 tahun merupakan murid Tahun Dua Sekolah Kebangsaan Serandu yang mengidap Cerebral Palsy (CP) sejak lahir sehingga menyebabkannya ketidakupayaan mengawal pergerakan otot.