Mahasiswa UMP tanam 1000 pokok kurangkan kesan pemanasan global - UMP, PNC (2018)
Pekan, 5 September–Sebagai langkah mengurangkan kesan akibat pemanasan global dan penghijauan kampus, seramai 1000 mahasiswa Universiti Malaysia Pahang (UMP) berjaya menanam sebanyak 1000 pokok daripada spesies pokok Kelat Jambu Laut dan pokok Ketapang dalam projek khidmat masyarakat bersepadu (myTREEvolution Integrated (CSR) di Laman Cendekia UMP Pekan hari ini.