Pelajar terharu inisiatif UMP - Mohamad Shofi, Mat Isa (Utusan Melayu (M) Berhad, 2018)
Mengikut perancangan, pasangan ibu bapa kurang berkemampuan di Bagan Datuk, Perak mahu menempah teksi bagi menghantar anak mereka ke sesi pendaftaran penuntut baharu Universiti Malaysia Pahang (UMP) di Kompleks Sukan UMP Kampus Gambang di sini hari ini.