Seramai 2104 mahasiswa baharu UMP mendaftar - UMP, PNC (2018)
Kuantan, 2 September – Seramai 2104 mahasiswa baharu mendaftar bagi mengikuti 29 program pengajian peringkat Ijazah Sarjana Muda mulai Sesi 2018/2019 pada kali ini yang berlangsung serentak di Kompleks Sukan UMP Gambang dan Pusat Aktiviti Pelajar UMP Pekan hari ini. Terdahulu seramai 36 mahasiswa antarabangsa dari 12 negara termasuk Yaman, Somalia, Egypt, Bangladesh, Syria, Arab Saudi, China, Tanzania, United Kingdom dan India mendaftar bagi mengikuti pengajian ijazah sarjana muda di universiti ini.