Kayuhan Merdeka UMP kibar Jalur Gemilang semarakkan bulan kemerdekaan - UMP, PNC (2018)
Pekan, 30 Ogos- Menjelang Hari Kebangsaan ke-61 yang disambut pada 31 Ogos ini memberi semangat buat peserta Kayuhan Merdeka seramai 61 orang berbasikal mengelilingi kampus sambil mengibarkan Jalur Gemilang bagi menyemarakkan semangat patriotik dalam kalangan warga kampus. Selain beriadah dan amalan gaya hidup sihat, sepanjang perjalanan mereka singgah di Fakulti Kejuruteraan Mekanikal, Perpustakaan, Pusat Bahasa Moden dan Sains Kemanusiaan, Pusat Teknologi Maklumat dan Komunikasi dan bertemu dengan anak anak cilik dari Taska Anakku Comel UMP bagi mengagihkan Jalur Gemilang dan menyebarkan semangat kemerdekaan dan cintakan negara.