Kejohanan SUKUM julang semangat erat hubungan baik universiti awam - UMP, PNC (2018)
Kuantan, 11 Ogos- Penganjuran Sukan Staf Antara Universiti Malaysia (SUKUM) dilihat terus menyatu dan menjulang semangat erat hubungan baik dalam kalangan warga staf Universiti Awam (UA) seluruh Malaysia. Kejohanan kali ini yang melibatkan penyertaan 20 buah Universiti Awam dan pihak Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM). Selain menyediakan medan untuk bertanding, ianya membolehkan staf yang mengambil bahagian mengeratkan silaturrahim dan bertukar idea untuk meningkatkan kualiti pendidikan tinggi negara.