UMP terima penarafan 5 bintang - Siti Nur Azwin, Zulkapri (Utusan Melayu (M) Berhad, 2018)
KUANTAN 31 Julai - Universiti Malaysia Pahang (UMP) menerima pengiktirafan antarabangsa apabila memperoleh penarafan lima bintang keseluruhan terbaik tahun ini berdasarkan Sistem Penilaian Quacquarelli Symonds (QS) Stars Rating 2018 yang dijalankan QS Intelligence Unit iaitu sebuah organisasi pengauditan universiti melalui QS World Ranking yang berpusat di London.