Tembosa graduan UMP dah sampai Arab Saudi - Siti Nur Azwin, Zulkapri (The New Straits Times Press (M) Bhd., 2018)
Tembosa raja dan tembosa ikan dihasilkan seorang ibu kepada tiga anak di Kampung Peramu di sini, sudah boleh didapati peminat makanan tradisional berkenaan di Jeddah, Arab Saudi.