UMP dapat penarafan lima bintang - UMP, PNC (The New Straits Times Press (M) Bhd., 2018)
Kuantan· Universiti Malaysia Pahang (UMP) menerima pengiktirafan antarabangsa dengan pencapaian penarafan lima bintang keseluruhan terbaik tahun ini berdasarkan Sistem Penilaian Quacquarelli Symonds (QS) Stars Rating 2018.