Bantu jana pendapatan penduduk kampung - Nor Azma, Laila (Berita Harian Sdn. Bhd., 2018)
Semangat kesukarelawan perlu dipupuk pada peringkat awal dalam diri setiap mahasiswa sebagai sebahagian daripada proses pembelajaran secara tidak formal selain usaha untuk mematangkan diri. Demikian pandangan mahasiswa jurusan Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Kimia, Universiti Malaysia Pahang (UMP), Muhammad Alif Mahiddin, 24, mengenai aktiviti kesukarelawan yang diceburinya sejak menjejakkan kaki ke menara gading.