545 mahasiswa baharu mendaftar program Diploma - UMP, PNC (2018)
Kuantan, 25 Jun–Seramai 545 mahasiswa baharu mendaftar bagi mengikuti pengajian di peringkat diploma di Universiti Malaysia Pahang (UMP) bagi sesi akademik 2018/2019 semalam. Sebanyak 62 peratus daripada bilangan yang mendaftar melibatkan mahasiswa lelaki manakala 38 peratus adalah mahasiswa perempuan bakal mengikuti pengajian di Fakulti Kejuruteraan Mekanikal (FKM), Fakulti Sistem Komputer dan Kejuruteraan Perisian (FSKKP), Fakulti Kejuruteraan Kimia dan Sumber Asli (FKKSA), Fakulti Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik (FKEE) dan Fakulti Kejuruteraan Awam Sumber Alam (FKASA).