Pelajar disaran belajar bahasa lain - UMP, PNC (Utusan Melayu (M) Berhad, 2018)
Bahasa Mandarin merupakan bahasa terbesar di dunia dengan bilangan penutur jati mencecah 897 juta orang dengan bukan penutur asli sekitar 193 juta orang menjadikan jumlah keseluruhan populasi penduduk yang menggunakan bahasa tersebut mencecah 1.1 bilion.