UMP cipta casis dinamomoter basikal elektrik - Amin Ridzuan, Ishak (Berita Harian Sdn. Bhd., 2018)
Sekumpulan penyelidik Universiti Malaysia Pahang (UMP) berjaya membangunkan casis clinamometer untuk kegunaan kenderaan elektrik dua roda (ETW), yang mampu membantu mengurangkan kos kepada pengusaha industri automotif.