UMP imarah keberkatan Ramadan - Ainal Marhaton, Abd Ghani (Berita Harian Sdn. Bhd., 2018)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) menerusi Pusat Islam dan Pembangunan Insan (PIMPIN) menganjurkan Festival Ramadan dengan menyediakan pelbagai pengisian seperti solat terawih, tadarus al-Quran dan iftar jamaie sepanjang bulan puasa ini.