Biografi Tengku Abdullah menang Anugerah Buku Negara - Shahrulanoor, Ishak (Utusan Melayu (Malaysia) Berhad, 2018)
KUANTAN- Karya biografi diraja berjudul Mutiara Mahkota: Tengku Abdullah al-Hajj terbitan Penerbit Universiti Malaysia Pahang (UMP) meraih Anugerah Buku Negara 2018 Kategori Umum Terbaik pada Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur baru-baru ini.