UMP menang Anugerah Buku Negara 2018 - Nur Laila, Afandi (Utusan Melayu (M) Berhad, 2018)
Kuantan- Kecemerlangan Universiti Malaysia Pahang (UMP) dalam bidang penerbitan terus menyinar apabila buku Mutiara Mahkota: Tengku Abdullah al-Haj terbitan Penerbit UMP memenangi Anugerah Buku Negara2018 sempena Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur (PBAKL) 2018, baru-baru ini.