Pasukan UMPBot cipta robot - Mohammad Hakimi, Kamarudin (2018)
Kuala Lumpur, 22 April- Mahasiswa Universiti Malaysia Pahang (UMP) berjaya mencipta robot yang hanya mengambil masa dalam tempoh tiga bulan bermula dengan proses membina dan menyiapkan robot untuk dipertandingkan dalam ROBOCON 2018 yang telah berlangsung di Dewan Seri Sarjana, UNITEN, Bangi baru-baru ini. Mereka terdiri daripada 16 mahasiswa Fakulti Kejuruteraan Pembuatan (FKP), lima mahasiswa Fakulti Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik (FKEE) dan dua mahasiswa Fakulti Kejuruteraan Mekanikal (FKM).