UMP menang Anugerah Buku Negara 2018 - Mohd Mukhris, Awang (2018)
Kuala Lumpur, 30 April – Kecemerlangan Universiti Malaysia Pahang (UMP) dalam bidang penerbitan terus menyinar apabila buku ‘Mutiara Mahkota: Tengku Abdullah al-Haj’ terbitan Penerbit UMP menang Anugerah Buku Negara 2018 (Buku Umum Terbaik – Kategori Biografi Diraja) sempena Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIBF) 2018 baru-baru ini.